knapp

Tilbake

HISTORIE

Abyssineren er en av de eldste raser vi kjenner. Den minner om bildene og skulpturene av antikkens egyptiske katter, og har beholdt det jungelpregede utseendet til Felis Lybica, den afrikanske villkatten som er stamfar til alle huskatter. Selv om rasens opprinnelse er usikker, ble de første eksemplarene brakt til Storbritannia i 1882. En gruppe abyssinere av toppkvalitet kom til Nord-Amerika fra England sent på 1930-tallet. De første abyssinerne kom til Norge tidlig på 1950-tallet.


BESKRIVELSE

Den perfekte abyssiner har en slank kropp av middels størrelse og lengde. Voksne dyr er smidige, faste og muskuløse med harmoniske proporsjoner.

Hodet er tilnærmet kile. Panne, kinnparti og profil viser en myk linje med en svak knekk. Ørene er store og høye. De mandelformede øyene er store, klare og uttrykksfulle. De kan være gylne, grønne eller nøttebrune.

Abyssinere beveger seg grasiøst på spinkle ben, og gir inntrykk av å gå på tå. Halen er middels bred ved roten og smalner av utover, uten knekk. Den glinsende pelsen er herlig å ta på og er bløt, silkeaktig og med fin kvalitet, men samtidig tett og spenstig. Hårene i pelsen på denne fargerike katten skal være lang nok til å gi plass til mørke, tydelige bånd med ticking.


GEMYTT

Abyssineren er vennlig, meget intelligent og har et velbalansert gemytt. Den er ivrig, aktiv og viser livlig interesse for sine omgivelser. En flott kamerat som setter stor pris på ditt selskap, og alltid er interessert i hva du holder på med.

Den er tillitsfull, veloppdragen og mottakelig, elsker å leke og finner raskt på spontane små leker for å fange din oppmerksomhet. Den har spinkel, klokkeklar stemme.


VARIANTER

Abyssineren finnes i viltfarget, rød, blått, fawn og sølv.


(Kilde: Katteeieren, Norsk utgave Gyldendal Norsk Forlag ASA 1998)

Tilbake

Abyssinere
Våre katter
Kattunger
Lenker

Kontakt oss:


Ingave's Abyssinere

Bergveien 10
1406 Ski

984 27 464

Se adressen på Gule Sider Kart

Innlogging: